Jaká je thajská kuchyně
Thajská kuchyně má několik specifických ingrediencí jako je palmový olej, limetky, chilli, nudle, rýže, nebo oříšky k dochucení pokrmů. Typicky kombinuje dohromady pálivé, kyselé, slané a sladké chutě. Thajci zeleninu ale i maso upravují jen velmi rychle, aby si zachovala chuť a vitamíny. Stolovat Thajce uvidíte hlavně jen se lžící, nůž nepoužívají, protože je symbolem násilí. Mezi populární thajské pokrmy patří například:
- polévka Tom yam (kyselá krevetová polévka)
- Pad See Ew (nudle s masem zeleninou a vajíčkem)
- Geng Kheaw Wan Gai (kuře na zeleném kari)
- celá ryba vařená v páře
Já nejraději vzpomínám na krabí maso, sladké nudle v kokosovém mléce a na čerstvé kokosové mléko, které jsme pili přímo na pláži. Překrásné bylo také zdobené ovoce, jako melouny, do kterých Thajci vyřezávají různé ozdobné ornamenty.
Procházka thajskou kuchyní začíná, užijte si video!
Thajský street food je báječný
Vydejte se na exkurzi po dobrotách z thajských ulic. V Thajsku nemusíte jíst draze, dobroty z ulice jsou levné a skvělé. Mezi ty nejoblíbenější patří Pad thai (nudle s krevetami), Guay teow (nudlová polévka), Moo ping (grilované maso na špejli), Som tam (salát z papayi) a smažený banán.
Nejnovější komentáře